Re-la-la-laxa

Jag hade nöjet att lyssna på en föreläsning av Fredrik Reinfeldt för några veckor sedan. Han sa många riktigt tänkvärda saker bland annat om faran med Donald Trump och andra “starka män” som ploppar upp på världskartan i rask takt. Men jag tänkte ta upp två andra viktiga poänger som jag tog med mig och som jag har modifierat litegrann (ifall du inte känner igen dig till 100 procent, Fredrik):

Livet är långt, så stressa av…
…annars kommer du inte att orka. Saker kommer att ske som du inte kan förutse, så stressa inte upp dig över ditt arbetsliv på kort sikt och glöm inte bort att vara närvarande och njuta av resan. Du kan komma att byta karriär flera gånger innan du är klar med ditt arbetsliv. Det är ett marathon vi springer, inget hundrameterslopp så glöm inte bort att konservera dina krafter och ta hand om dina relationer mitt i all jobbrelaterad stress. Dessutom kan erfarenheter, sjukdomar, framgångar eller möten som du har längst vägen komma att förändra dina värderingar och din livsåskådning, så respektera andras åsikter och var lyhörd.

Sluta jobba för att inte jobba:
Du kommer med stor sannolikhet leva tills du är mer än 90 år gammal, kanske 100, så glöm tanken på att du ska sluta jobba när du är 63. Vad ska du syssla med i 37 år? Det kommer att bli skittråkigt! Hitta istället något att göra som du älskar och ställ in dig på att njuta av ditt arbete tills du är 80 åtminstone. Och hittar du ingenting du älskar att göra så fortsätt göra det du gör nu, men gör det med kärlek. Det kommer att gynna dig.

//A

Senaste inläggen