Om att nå sina mål

Idag fick jag möjligheten att påverka Sveriges framtid – cirka 1000 UF-elever – till att göra sitt allra yttersta med sitt UF-år. Inte för betygens, lärarens eller klasskamraternas skull – utan för att UF-året är en möjlighet (få förunnad) att lägga grunden till att förverkliga sina drömmar. Tack Ung Företagsamhet för förtroendet och ett stort lycka alla ni som lyssnade.

IMG_2034 (1)

Det är många som har visat uppskattning för föreläsningen via telefon, mail och sociala medier vilket naturligtvis känns otroligt roligt med tanke på den tid, energi och det engagemang som jag lägger på mina föreläsningar. MEN framför allt känns det extra roligt för att det kanske sitter någon där ute just nu som har gett sig fan på att lyckas nå sina egna mål. Någon som jag har hjälpt inse sin egen potential, sin verkliga potential, inte den upplevda, begränsade potential som vi präglas in i.

Tänk att någon, tack vare min föreläsning idag, kanske blir nästa Niklas Zennström.

Det, kära läsare, är det som driver mig. Att någon – om kanske 20 år – ska hänvisa till min föreläsning, precis som jag hänvisade till Torbjörn Nilssons föreläsning idag. Och det är också det som gör att det blir bra till slut. Passionen för hantverket. Passionen för att budskapet ska passa målgruppen och att budskapet således skall göra en skillnad i någons liv. En verklig skillnad.

IMG_2035

Som en bonus förverkligade jag ett av de professionella mål som jag satte för ett år sedan: Att (inom fem år) tala inför 1000 personer om min resa och mina erfarenheter. Hur är det här möjligt egentligen? Hur är det möjligt att jag kunde, från ingenstans, utan tidigare erfarenhet av föreläsning, beväpnad endast med en passion för att stå i centrum kunde åstadkomma detta?

Screen Shot 2017-09-14 at 14.09.32
Jo, jag satte ett mål (se ovan), jag skapade en handlingsplan och sedan verkställde jag.

Handlingsplanen såg ut så här:

Månad 1:
  • Skriv en inspirerande föreläsning baserad på egna upplevelser och erfarenheter.
  • Repetera den tills den har potential att nå ända in i själen på den som lyssnar.
Månad 2:
  • Ring och boka in föreläsningar. Ta allt som erbjuds. Se till att det är minst 5 föreläsningar per kvartal.
Månad 3:
  • Föreläs – minst fem gånger.

Upprepa 4 gånger per år.

Sen verkställde jag. Jag slutade inte arbeta förrän jag hade gjort det jag hade lovat mig själv. Helt plötsligt, ett år senare så stod jag där, på en scen inför 1000 personer…

Vill du nå de mål du har satt upp? Gör som ovan. Det är inte svårare än så. Men kom ihåg: Prata inte om att göra som ovan. GÖR som ovan.

Lycka till.

Mitt nya mål: https://www.seventy9.se/thehuntforelonmusk/

Senaste inläggen