Leif Östling har stenkoll

Idag satt jag igenom en föreläsning med Leif Östling som har varit VD på Scania i 25 år.

Ja ni hör, det låter våldsamt tråkigt. Men jag tänkte ändå att har man haft en sån tung position i 25 år så borde man ha upplevt en del häftiga grejer och därför bestämde jag mig för att investera dessa två timmar på måndag eftermiddag.

Leif Östling ger, vid första anblick, intrycket av att vara en klassisk styrelserums-tråkmåns. Men låt dig icke villfaras av denna industrimans bistra utseende. Killen har stenkoll på modernt ledarskap.

Han har, med start 1990, fokuserat på att utveckla individerna i organisationen snarare än maskinerna vilket har lett till fantastiska resultat oavsett hur du vrider och vänder på dem.

När man arbetar med personligt ledarskap och individanpassat säljstöd, som jag gör, är det så otroligt skönt att få sina teorier bekräftade av person efter person efter person. Speciellt personer man inte trodde tänkte så här. Typ Leffe Ö.

Utveckla individerna i din organisation så utvecklar de din organisation. Och vill du ha hjälp på vägen så tycker jag att du ska kontakta Leif Östling. Om Leif Östling är upptagen så tycker jag att du ska kontakta mig. För vi har precis samma filosofi och tankesätt.

Senaste inläggen