En tanke inför det nya året

Ta chansen att skriva ned dina ambitioner, önskningar och mål samt prioritera dem baserat på din befintliga livssituation.
 
För att förtydliga med mig som exempel:
 
Jag vill bland annat resa, upptäcka, förstå världen mycket mer/bättre än jag har gjort fram tills nu. Samtidigt har jag ambitiösa professionella mål. Baserat på min befintliga livssituation (med två små barn att ta hand om) är det inte ett alternativ att packa och dra på upptäcktsresa. Däremot finns förutsättningarna för att jag ska kunna ta stora kliv mot att förverkliga mina professionella ambitioner under de kommande tre-fem åren. Och därför prioriterar jag, just nu, mina professionella ambitioner snarare än mina “upptäcktsrese-ambitioner”. Om och när min livssituation sedan förändras, kan jag prioritera andra ambitioner som passar den specifika livssituationen bättre.
 
Genom att tänka igenom och skriva ned mina ambitioner samt prioritera dem baserat på min nuvarande livssituation/förutsättningar maximerar jag möjligheterna till att förverkliga så många av mina ambitioner som möjligt.
 
Det här ger mig:
1. Ett syfte
2. Tydligt fokus
3. Lugn, arbetsro och tålamod
 
Testa gärna själv. Eller hör av dig till mig om du vill veta mer om hur jag tänker, håller med/inte håller med eller bara vill prata.
 
Gott Nytt År. Ta hand om varandra.

Senaste inläggen