(Bok)slut – Bara början

Facebook_med_penna

Så här i finansiella bokslutstider tycker jag även att det kan vara intressant att göra ett bokslut som inte fokuserar lika hårt på siffror, utan mer på vad jag har lärt mig under det gångna året och vad jag tänker mig hitta på i framtiden.

2017-18 var Seventynines första hela verksamhetsår och jag kunde i och för sig inte vara nöjdare med det finansiella resultatet. Jag är stolt över att jag har lyckats åstadkomma en omsättning på 1,3 mkr och vinst på cirka 400 tkr.

Uppdragen har haft varierande karaktär med fokus på interim företagsledning, strategiutveckling och implementation av strategier i form av operativa uppdrag. Och föreläsningar förstås – typ 20 stycken… Jag upplever att samtliga kunder är väldigt nöjda med det jag har åstadkommit hos dem och tänker att jag faktiskt borde göra en referensfilm när jag har tid och möjlighet.

På skuldsidan i denna intellektuella balansräkning har jag har kommit till insikt om att som ensam konsult är man relativt begränsad och man har ingen att high-five-a med heller. Man är också sårbar när man bygger en verksamhet runt att sälja sin egen tid, snarare än att sälja en produkt eller varför inte andras tid?

Men det fina med den insikten är ju att den är en affärsutvecklings-möjlighet av stora mått och för att inte bli långrandig så kan jag säga så här: Mycket av min tid i höst investeras i att etablera nästa steg i min resa som egen företagare. Så spännande, så kul.

Vill du veta mer, kontakta mig så lovar jag att jag ska berätta vilka tokerier vi(!) ska hitta på.

Ses i vimlet!

Senaste inläggen